TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Švestkové celozrnné tvarohové knedlíky s mákem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 5246 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 153, SAFA (g): 13, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1312 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tvaroh rozmícháme s vejcem a přidáme krupičku, mouku, mák a špetku soli. Vypracujeme těsto, pokud je třeba, přidáme více mouky, aby se s těstem dobře pracovalo (nebo naopak zředíme tvarohem). Z těsta si vyválíme placku tenkou asi půl centimetru, nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme polovinu švestky. Připravené knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 5-8 minut dle velikosti. Knedlíky podáváme se strouhaným tvarohem, trochou rozpuštěného másla a trochou cukru (cukr lze nahradit čekankovým sirupem). Dle chuti můžeme přidat i skořici a nebo si připravit švestkový rozvar (švestky překrájíme a krátce podusíme, můžeme dochutit skořicí a trochou rumu).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři