TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5335 kJ

Bílkoviny (g): 172, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 17, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1067 kJ

Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Kuře očistíme, vykostíme (z kostí si uvaříme vývar) a rozřežeme tak, aby nám vzniknul zhruba obdélníkový plát masa. Maso z obou stran osolíme. Připravíme si nádivku. Starší pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do směsi mléka a žloutků, necháme chvíli nasáknout. Bylinky nasekáme a přidáme ke směsi (použijeme libovolné bylinky, co máme zrovna k dispozici - petržel, pažitku, medvědí česnek, můžeme použít i kopřivy). Přidáme i hrášek a dle chuti osolíme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme ke směsi. Připravenou nádivkou naplníme kuře a zatočíme do rolády. Utáhneme motouzkem či alobalem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut, pak teplotu stáhneme na 150 stupňů a dopékáme zhruba hodinu. Podáváme například s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři