TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pohankovo špenátové placičky s cottagem a uzenou makrelou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 5649 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 140, SAFA (g): 15, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 942 kJ

Bílkoviny (g): 13.7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Pozn.: 200 g uvařené pohanky odpovídá cca 75 g pohanky před uvařením. Hmotnost špenátu je uvedená po vykapání. Pohanku uvaříme doměkka, necháme vychladnout a dostatečně okapat. Mražený špenát necháme rozmrazit a dostatečně vykapat (důležité je zbavit se velkého množství vody). Použít můžeme i čerstvý špenát, který překrájíme na menší kousky. Pohanku rozmixujeme, přidáme vejce, špenát, prolisovaný česnek a osolíme a opepříme. Umícháme těsto (konzistence by měla být jako na lívance), na mírném plameni opékáme na troše oleje na pánvi z obou stran. Placky podáváme s cottagem a přidáme kousky uzené makrely.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři