TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Tortilla s trhaným krůtím masem a fazolemi

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 140
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, římský kmín, koriandr (sušený i čerstvý), uzená paprika

Energetická hodnota celkem: 7844 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 249, SAFA (g): 10, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 41, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1569 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 8.2, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, rajčatový protlak, sójovou omáčku a koření (mletý pepř, římský kmín, mletý koriandr a uzenou papriku), vše promícháme. Přidáme maso - můžeme nechat vcelku nebo překrojíme na pár větších kousků. Lze použít krůtí prsa nebo tučnější stehna, u prsou je třeba dát větší pozor, aby se nepekla moc dlouho a příliš se nevysušila. Maso obalíme v marinádě a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme zakryté při nižší teplotě (150 stupňů) cca dvě hodiny (čas upravíme dle velikosti masa). Po upečení maso vidličkou natrháme a promícháme. Fazole si předem namočíme a uvaříme nebo použijeme fazole v konzervě. Celozrnnou tortillu plníme připraveným masem, fazolemi, překrojenými rajčaty a polníčkem. Dle chuti přidáme i čerstvý koriandr, chilli a můžeme posypat sezamovými semínky. Tortillu zamotáme a podáváme, případně můžeme tortillu zapéct.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 08. 2023 12:12
Vepřový řízek je počítán jako surové maso (pouze) v kaloriích nebo dohromady i obalené a osmažené se počítá o jídelíču?

Naši partneři