- Autor: hejdinka
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 200 |
Olej olivový | 30 |
Cibule | 100 |
Česnek | 10 |
Okurka salátová | 150 |
Paprika červená | 300 |
Rajčata | 250 |
Hořčice plnotučná průměr | 40 |
Balkánský sýr | 200 |
Dochucovadla:
pepř, citronová šťáva, tymián, petrželová nať, sůl
Energetická hodnota celkem: 7243 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1811 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Kroupy dobře propereme a v osolené vodě (nebo zeleninovém vývaru) je uvaříme na skus. Scedíme je, propláchneme a vmícháme do nich lžíci oleje. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Okurku, papriky i rajčata omyjeme a osušíme. Okurku podélně rozčtvrtíme, odstraníme měkkou část se semínky a zbylou dužinu nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Rajčata rozpůlíme. Salátovou mísu vytřeme česnekem. Vsypeme do ní kroupy a zeleninu. Vše zakapeme zbylým olejem, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, hořčicí a tymiánem a opatrně promícháme. Salát necháme asi 2 hodiny v chladu odpočinout. Pak ho rozdělíme do misek, posypeme petrželí a doplníme pokrájeným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.