- Autor: hejdinka
- Doba přípravy (min.): 80
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole červené sterilované v nálevu | 200 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 100 |
Hovězí mleté průměr (syrové) | 450 |
Rajčata | 300 |
Hovězí vývar (čistý) | 300 |
Česnek | 20 |
Cibule | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Dochucovadla:
chilli paprika nebo chilli, sůl pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 6841 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1710 kJ
Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké. Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.