- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Zelí bílé kysané | 180 |
Vepřové koleno | 40 |
Slanina anglická | 20 |
Klobása papriková | 25 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Dochucovadla:
kmín, sůl, pepř, červená paprika
Energetická hodnota celkem: 1312 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 328 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek nekrájený na kolečka a smažíme cca 10 minut. Pak přisypeme červenou sladkou papriku a pořádně zamícháme. Přidáme vodu, kysané zelí a žebírka, sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na větší kousky a vaříme cca 1 hodinu. Pak žebírka vyndáme, maso z nich obereme a vrátíme zpátky do polévky. Nakonec do ní zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme mačkaným česnekem. Pozn. Místo žeber lze použít uzené koleno, kysaná smetana není podmínkou :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.