TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelňačka z Maďarska

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín, sůl, pepř, červená paprika

Energetická hodnota celkem: 1312 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 10, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 328 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek nekrájený na kolečka a smažíme cca 10 minut. Pak přisypeme červenou sladkou papriku a pořádně zamícháme. Přidáme vodu, kysané zelí a žebírka, sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na větší kousky a vaříme cca 1 hodinu. Pak žebírka vyndáme, maso z nich obereme a vrátíme zpátky do polévky. Nakonec do ní zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme mačkaným česnekem. Pozn. Místo žeber lze použít uzené koleno, kysaná smetana není podmínkou :-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři