TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

šmakounův jablečný koláč s datlemi

Zpět
  • Autor: ANCINKA
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová šťáva, badyán, celá skořice, voda, špetka soli

Energetická hodnota celkem: 9662 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 356, SAFA (g): 12, Cukry (g): 204, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 805 kJ

Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 29.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

. Na koláčovou formu o pr. 30 cm budete potřebovat : 150 g ovesných vloček, 100g sušených datlí, 80 g ořechů, špetka soli - vše rozmixujeme na drobenku, polovinu dáme do formy vyložené pečícím papírem. Náplň: 4 oloupaná nakrájená jablka, 200 g nastrouhaného ŠMAKOUNA meruňka,100g bílého jogurtu, 2 pol.lžíce tř.cukru, citr.šťáva, badyán, skořice, 2x van.puding, voda: Jablka se skořicí, badyánem, citronovou šťávou a cukrem svaříme s 750 ml vody, zahustíme pudingem rozmíchaným v trošce vody a necháme povařit. Šmakouna smícháme s jogurtem a 100 ml vody a rozmixujeme tyč. mixerem. Smícháme s jablkovou směsí a nalijeme do formy na vločkovou směs. Posypeme druhou částí drobenky a pečeme cca 50 min. na 180 st. C. Krájet až po úplném vychladutí

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři