- Autor: cisarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr | 100 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 80 |
Jikry | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Hera | 30 |
Hrášek | 70 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3258 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 815 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěnou , žáber a očí zbavenou kapří hlavu uvaříme s vnitřnostmi a kostrou v osolené vodě. Na másle ( nebo Hera) orestujeme nastrouhanou mrkev a celer, přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Zalijeme uvařeným vývarem a chvíli povaříme, přidáme hrstku mraženého hrášku a jikry a mlíčí. Z kostry a hlavy obereme maso a vložíme do polévky. Nakonec přidáme zelenou celerovou nať nebo petrželku. Hustotu polévky si regulujeme množstvím jíšky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.