TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rybí polévka

Zpět
  • Autor: cisarova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr100
Mrkev100
Celer bulva80
Jikry100
Mouka pšeničná hladká50
Hera30
Hrášek70

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3258 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 14, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 815 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Očištěnou , žáber a očí zbavenou kapří hlavu uvaříme s vnitřnostmi a kostrou v osolené vodě. Na másle ( nebo Hera) orestujeme nastrouhanou mrkev a celer, přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Zalijeme uvařeným vývarem a chvíli povaříme, přidáme hrstku mraženého hrášku a jikry a mlíčí. Z kostry a hlavy obereme maso a vložíme do polévky. Nakonec přidáme zelenou celerovou nať nebo petrželku. Hustotu polévky si regulujeme množstvím jíšky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři