- Autor: Morndw
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 107 |
Vejce celá průměr | 50 |
Olej olivový | 12 |
Cibule | 40 |
Žampiony | 88 |
Paprika červená | 85 |
Fazole bílé sterilované v mírně slaném nálevu | 300 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Gran Moravia | 69 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, česnek, majoránka, rozmarýn (nebo tymián a oregano)
Energetická hodnota celkem: 5240 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1747 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 51.7, SAFA (g): 7, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z vejce a mouky vyválet tenké pláty. Na oleji osmahnout cibuli, žampiony, papriku, přidat konzervu krájených rajčat s bazalkou a uvařené fazole. Okořenit a krátce podusit, mělo by to být docela řídké. Do vymazané zapékací mísy položit plát lasagní, dát omáčku, další plát těsta, atd, poslední vrstva je náplň. Vrch se posype strouhaným sýrem a 30-40minut se zapéká na 180-200 stupňů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.