Tuňákový sendvič s červenými paprikami a jarní cibulkou

  • STOB recept
  • Autor: flora.cz
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák ve vlastní šťávě100
Citronová šťáva20
Paprika červená50
Cibulka jarní50
Salát ledový60
Flora pro.activ40
Rajčatové pyré20
Chilli omáčka3
Chléb pšeničný celozrnný průměr160

Energetická hodnota celkem: 2560 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 79 SAFA (g): 4 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 17

Energetická hodnota na 1 porci: 1280 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 39.5 SAFA (g): 2 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 8.5


Dochucovadla:

Pepř

Postup přípravy

1. Nastrouháme kůru z ¼ citronu a poté z celého citronu vymačkáme šťávu. 2. Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme ji na malé kousky. 3. Jarní cibulku nasekáme na jemno. 4. Z tuňáka v konzervě slijeme přebytečný nálev. 5. Maso za pomocí vidličky smícháme v misce s rostlinným tukem Flora pro.activ. 6. Přidáme pasírovaná rajčata, polovinu paprik a jarní cibulky, citronovou kůru, několik kapek citronové šťávy a omáčku z pálivých papriček. 7. Dochutíme pepřem. 8. Tuňákovou směsí potřeme plátky celozrnného chleba, navrch položíme salátové listy. 9. Posypeme zbylou paprikou a jarní cibulkou a zakápneme několika kapkami citronové šťávy. 10. Přikryjeme zbylými plátky chleba. Tip: Namísto tuňáka můžeme sendviče připravit s lososem.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

10. 02. 2017 09:18

ivkapeva

Je to výborné

11. 10. 2016 09:01

RobenkovaM

skvěle chutná :)

24. 05. 2015 14:41

alzhamer

moc dobré

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma


TOPlist