TOPlist


Ovocný crumble

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuzemák0
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Jogurt bílý polotučný průměr400
Máslo čerstvé30
Jablko400
Vločky ovesné60
Nestlé Fitness original cereální lupínky60
Rum35

Energetická hodnota celkem: 5330 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 183 SAFA (g): 21 Cukry (g): 75 Vláknina (g): 21

Energetická hodnota na 1 porci: 666 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 22.9 SAFA (g): 2.6 Cukry (g): 9.4 Vláknina (g): 2.6


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a krátce podusíme s trochou rumu a ochutíme skořicí. Hotová jablka vložíme do pekáče nebo zapékacích mističek a zasypeme směsí připravenou z ovesných vloček, lehce nadrcených celozrnných lupínků, cukru, skořice a másla. Zapečeme při 180° C, dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat ještě teplé s bílým jogurtem nebo nízkotučným tvarohem, crumble je výborný i za studena. Crumble si můžete připravit téměř z jakéhokoli ovoce, které máte zrovna k dispozici, výborný je například ze švestek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 07. 2017 00:01

Yogii

Tak to určitě zkusím

25. 02. 2017 23:18

Slonik71

To vyzkouším

19. 01. 2017 18:14

ilona Divisova

to vypadá dobře

17. 01. 2016 12:37

Mňam :-)

28. 08. 2015 19:58

sona1959

Mňam, to si udělám.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma