TOPlist


Jablečný crumble s jogurtem

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rum35
Vločky ovesné120
Jablko400
Máslo čerstvé30
Jogurt bílý polotučný průměr400
Cukr bílý (řepný, třtinový)10

Energetická hodnota celkem: 5293 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 173 SAFA (g): 22 Cukry (g): 69 Vláknina (g): 24

Energetická hodnota na 1 porci: 662 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21.6 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 8.6 Vláknina (g): 3


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a krátce podusíme s trochou rumu a ochutíme skořicí. Hotová jablka vložíme do pekáče nebo zapékacích mističek a zasypeme směsí připravenou z ovesných vloček, cukru, skořice a másla. Zapečeme při 180° C, dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat ještě teplé s bílým jogurtem nebo nízkotučným tvarohem, crumble je výborný i za studena. Crumble si můžete připravit téměř z jakéhokoli ovoce, které máte zrovna k dispozici, výborný je například ze švestek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 09. 2017 10:33

hanajabu

Vyzkouším! Vypadá to zajímavě.

05. 09. 2017 06:44

ajanka

Jablka, skořice - paráda, jednoduché , určitě vyzkouším :-))

16. 07. 2017 00:01

Yogii

Tak to určitě zkusím

25. 02. 2017 23:18

Slonik71

To vyzkouším

19. 01. 2017 18:14

ilona Divisova

to vypadá dobře

17. 01. 2016 12:37

Mňam :-)

28. 08. 2015 19:58

sona1959

Mňam, to si udělám.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma