- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bujón průměr (hotový) | 1000 |
Rajčatová štáva | 70 |
Olej slunečnicový | 12 |
Cvikla varená | 350 |
Petržel - nať | 10 |
Petržel - kořen | 70 |
Paprika žlutá | 80 |
Mrkev | 80 |
Kedlubna | 100 |
Česnek | 7 |
Cibule | 50 |
Celer bulva | 105 |
Dochucovadla:
soľ, čierné korenie, mletá červená paprika, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 2358 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 590 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Zeleninu nakrájame na kocky. Cviklu si dopredu uvaríme a očistíme. Na oleji osmažíme cibuľu s cesnakom, pridáme červenú mletú papriku, všetku koreňovú zeleninu, po chvíli pridáme korenie a nakrájanú papriku prilejeme zeleninový vývar a varíme do zmäknutia.Potom pridáme postrúhanú cviklu, paradajkový pretlak, necháme prejsť varom a vypnene plyn.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.