- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 450 |
Šunka kuřecí prsní výběrová | 50 |
Eidam 30% | 70 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželovou nať
Energetická hodnota celkem: 2040 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a polovinou sýru. Druhou polovinu sýru nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Směsí potřeme prošpikovaný květák, můžeme posypat ještě trochou sýra a zapečeme do zlatova v troubě cca 20 min, při teplotě 200°C (elektrická trouba)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.