- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 200 |
Cukr třtinový hnědý | 25 |
Cibule | 100 |
Olivovy olej Extra Virgin | 50 |
Slanina anglická | 50 |
Brambory (syrové) | 100 |
Oticke kysane bile zeli s mrkvi | 1000 |
Dochucovadla:
V mem pripade zadne, ale dle chuti kazdeho jedince. Nakladam si na zimu vlastni zeli (zeli, mrkev, cibule), do ktereho prijde sul, pepr, nove koreni a kmin, ktere pred varenim vyberu (pepr a nove koreni). Zeli je dostatecne pikantni a tudiz staci uvarit.
Energetická hodnota celkem: 3999 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 800 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
na oleji, osmazime libovou slaninu a najemno nakrajenou cibuli, kterou az zesklovati zaprasime cukrem a nechame lehce zkaramelizovat, pridame proplachnute kysane zeli. Michame az je zaklad dobre spojeny se zelim podlijeme trochou vody a prikryjeme poklici. Nechame cca 30 min dusit. Mezitim si syrovou bramboru rozmixujeme. Pridame do zeli a podlijeme vodou pokud je zeli moc huste. Nechame 10 min povarit a podavame.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.