TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 31. 05. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kivvi

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 372
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak (ne)být jako Francouzska

12. 02. 2016

Jezte od všeho trochu, ale hlavně hodně zeleniny, sýra a zapíjejte to červeným vínem. Noste zásadně černou, tmavě modrou, bílou a občas červenou. Malujte se i o víkendu. Buďte noblesní. Choďte do muzejí. Užívejte si radost za života. Jak prosté!

Znám Francouzek hned několik na na všech je něco jedinečného a specifického. Rozhodně se jim nedá upřít určitá dávka šarmu a ženskosti. A protivnosti. Zůstaňme teď ale u ženskosti.

Včera jsem si telefonovala s mamikou a vyprávěla jsem jí, jaký je studentský život a jak jsme byli s klukama na sportovním dni a pak jsme s klukama jeli na ostrov a nakonec jsme s klukama jeli na oslavy nového roku a vyšlo z toho, že ačkoli jsem jediná holka ve velké partě kluků, nikdo to nijak neřeší. Ano, dokonce i vtipy o prdění se vypráví v mé přítomnosti. Jakmile však náš kolektiv naruší jakýkoli jiný ženský vetřelec, všechno je jinak...

Maminka mě vyslechla a pak mi dala radu do života: "Buď víc ženská, nebo budeš navždycky jenom kamarádka." Abych pravdu řekla, většinu času mě to nijak netrápí, ale občas dojde na nějakou party a... znáte ten pocit, kdy si říkáte: "Vlastně o nic nejde, ale bylo by prima mít teď místo vytahaného (pohodlného!) trika šaty a lodičky, aby mi někdo jen tak koupil drink a skládal komplimenty..."

Takže jsem se pustila do pátrání, jak na to. A vyskočilo na mě množství rad, jak být krásná, šarmantní, štíhlá a dokonalá jako Francouzska. Jenže já nepiju víno. A nemám moc ráda líčení. Taky vypadám vyblitě v tmavých barvách. A v zimě mi prostě musí být v prvé řadě teplo, jinak se mnou není řeč.

Co tedy s tím? Neexistuje náhodou příručka: "Jak být okouzlující jako Češka?" Podle mého dosavadního pátrání ani omylem. Možná je tedy na čase se do něčeho takového pustit. Jak by měl vypadat životní styl české krásky? Jaké jsou její tipy pro krásu a co by rozhodně nemělo chybět v jejím šatníku? Čím získává sebevědomí a okouzluje muže i ostatní ženy? Vaše nápady...?!

Moje česká kráska je něco jako víla nebo čarodějka. Její osobnost je spjatá s nádhernou přírodou naší země. Obléká se zásadně do barev, málokdy nosí černou a když tak nikdy ne jako vyznavač death metalu. Jí hodně ovoce, zeleniny, medu a mléka, zkrátka toho, čím naše země oplývá. Je laskavá, ale taky silná a sebevědomá. Spíš než noblesní je jiskřivá a vášnivá (ale pořád je to čarodějka, takže má svá tajemství). Dbá spíš o péči o tělo, než líčení a když už se líčí tak tak, aby nebylo poznat, že je nalíčená. Nenechá si nikým diktovat, kdo a co má být.

Dejte mi vědět, jaká je vaše okouzlující Češka (jaké jste vy)! Tuhle myšlenku bych ráda ještě rozvedla :-)

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 03. 2016 04:50
Mockrát děkuji za komentáře a názory! Jsou veskrze inspirující, určitě je zkusím zužitkovat v dalším příspěvku na tohle téma! :-)
13. 02. 2016 13:15
A co Francouzka, ale bývalá Češka? :-) Mám sestru, která emigrovala v roce 1978 těsně po maturitě. Do Francie. Vdala se tam, povila 2 děti, už je 5x babičkou a pořád má šmrnc. Jsme 6 let od sebe (já mladší :-) ) a vždycky jsem ji záviděla, jak to dokáže být "normální", ale přitom prudce elegantní, nenucená, ale prostě "francouzská". Fakt je, že ona taková byla už na střední i když byl totáč a nic nebylo k sehnání, ona dokázala z mála udělat "zázrak" - prostě to má v sobě :-) Já se v podstatě "hledám" celý svůj život, od období v pubertě "jsem černá Berta" až po snahu "být elegantní" - vždycky to je trochu kreč :-) No, zkrátím to - nemá smysl opisovat od nikoho a vytvořit si svůj vlastní styl. Vyházela jsem půlku skříně, provedla revizi šatníku, tak aby se dal vzájemně kombinovat a oblékám se podle toho, na co mám momentálně chuť a už trošku i věk (růžová trička s nápisy jsem už vyřadila :-)). Ale přesto na tu moji ségru mít už asi nikdy nebudu - sakra, ona se narodila jako Češka a už u mámy v břiše musela vědět, že bude Francouzka :-)
Nijak přehnaně se nesnaž, buď upravená a přidej úsměv a ono to půjde :-))
12. 02. 2016 21:42
Moc se mi libi, jaks to napsala. Mas pravdu, taky jsem driv byvala "kamos v mikine a dzinach". A pak jsem obcas zkusila oblect se "jinak" - najednou jsem byla stredem pozornosti, panove me zvali na drinky a ja si to celkem uzivala. Zacala jsem se pak trochu stylizovat do pipinky a kamaradi me zdrbli, ze to ke mne nesedi.
Ted se oblikam podle nalady - jeden den jdu v podpatcich, druhy den ve skejtovem obleceni, ksiltovku na hlave. Ale hlavne jsem sva: miluju sovinisticke vtipky, marvelovske komiksy, pocitacove hry, vyznam se v pivu a nesnasim kratke sukne. Pres to vsechno si obcas zajdu na manikuru, naucila jsem se mit upravene vlasy, hezky se licit. A u panu jsem oblibena, protoze jsem upravene devce, ktere se ale dokaze bavit jak o dulezitych a leckdy i dost intelektualnich tematech, tak o blbostech, sportu, zenskych a hudbe. Na nic si nehraju a to je podle mych dobrych kamaradu muzskeho osazenstva to nejdulezitejsi. Upraveny zevnejsek podle nich nestoji na solarku a vrstve make-upu, staci, kdyz je devce ciste, decentne navonene, s upravenymi vlasy a lehounce nalicene (staci treba rasenka) a da se s nim rozumne mluvit. To podle me znamena byt okouzlujici Ceska. Vtipna, decentne upravena a hlavne v pohode :-)
12. 02. 2016 17:55
Vychutnala jsem si tvůj pěkný článek. Samozřejmou součástí každé ženské tváře ba měl být milý úsměv /i pro kolemjdoucí/ a slušné vystupování...díky za zamyšlení
12. 02. 2016 16:53
Buď sama sebou, hlavně aby ses cítila dobře. Časem dojde i na ty šatičky a lodičky. To většinou přinese věk a většinou i práce.
12. 02. 2016 16:15
Podle mne každý jak to cítí v srdéčku se chová.
12. 02. 2016 14:11
Okouzlující Češka je spokojená, vyrovnaná, usměvavá, milá a sebevědomá žena. Je úplně jedno, co má na sobě, jaký má vkus, jaký má životní styl, co jí, jestli pije víno nebo se maluje málo nebo hodně. Jak tady pořád říkáme dokolečka, vše je v hlavě. A pokud vyzařujeme pozitivní energii, vyrovnanost a spokojenost, tak nás také tak okolí bere. Jednou mi řekla moje bývalá kolegyně, když jsem řešila nějaké to kilo navíc:" Prosím tě, co to řešíš, já ta kila na tobě vůbec nevnímám". Moc dobře si tuto větu pamatuji a je fakt, že ta kila navíc celý život řeším vlastně jenom já:-). A tak to prostě je. Musíme si uklidit v sobě, být spokojené v tom, do čeho se oblékneme, být spokojené s tím, co sníme nebo vypijeme ...Jsme tak rozdílné, že nemůže být nějaký recept na okouzlující Češku nebo Francouzsku. Mimochodem ve Francii jsem několikrát byla, bydlela jsem v rodinách, ne na hotelu. A můžu říct, že i tam jsem potkala unavené, neokouzlující ženy, které byly špatnými hostitelkami a jejich muži by je možná rádi vyměnili za šikovnou Češku:-))).
12. 02. 2016 13:37
Elegance v oblékání, kosmetice, péči o tělo, komunikaci a vystupování. Toho si cení muži na ženách nejvíce, pokud jde o trvalé hodnoty. Přízní takových žen se rádi chlubí a cítí se v jejich společnosti blaženě. Na párty je možné si nechat lichotit i za jiné věci (neautentický obličej, umělé poprsí nebo vyzývavé chování a obhroublé vystupování), jen úmysly leckterého lichotníka se se nemusí nutně krýt s těmi vašimi. To je prosím můj názor, názor muže, kterého v budoucnu už čeká jen perioda přezrálého vína.
12. 02. 2016 12:40
Já jsem za černou i jako Češka, ale raději než dramaticky sametovou temnotu tak trochu vyšisovanou. Jo a dáma má mít na sobě prý maximálně dvě doplňkové barvy, čím méně, tím lépe. Občas to řeším fialovou a zelenou, když mám hodně odvážnou náladu, tak červenou.Ale černá je černá i pro mě - Češku jako poleno. A pohodlí nade vše, hlavně pokud se bot týče. I pohodlné se dá občas šmrncnout trochou elegance a tajemna třeba pomocí nedbale přehozeného krajkového šátku.
12. 02. 2016 12:40
Myslím si, že na trošce malovátek a pěkném oblečení není nic špatného. I pohodlné oblečení může mít tvar, být z kvalitního materiálu a hlavně "sedět". Myslím si, že pokud na sebe žena trošku dbá a má se ráda,tak je to hooodně vidět. Dost často okolí vyhodnotí "zanedbanou" lesní žíňku jako nesebevědomou chudinku, která si neváží sama sebe a to není ideální start do žádného vztahu.
Na jednu stranu jen málo mužů chce domů Barbii, ale na druhé nestojí ani o druhý extrém. Obávám se, že většina mužů ocení jen dobrou kamarádku až tak v 55-60 letech, do té doby chtějí domů kromě kamarádky i něco koukatelnýho.
12. 02. 2016 12:20
Aj ja som strávila svoje študentské roky vo vyťahanom tričku a flanelke :-) A teraz (už ako dvojnásobná mamina) som sa našla v športovej farebnej pohodlnej elegancii, lebo chodiť viem len v teniskách a pohodlných poltopánkach. Ako líčidlo používam úsmev :-) A mám rada slovenské halušky, české knedliky a moravské uzené. A tu na tejto super stránke si viem spočítať koľko tých knedlíkov je tak akurát aby som si udržala ten športový "look". Tak good luck!
12. 02. 2016 12:11
Buď hlavně sama sebou. Nenech se semlít okolím, protože časem bys přišla na to, že tomu okolí jsi stejně ukradená, ale před sebou musíš obstát. Měj se ráda a neřeš blbosti.
12. 02. 2016 11:20
Právě dočítám knížku od Mireille Guillianové Francouzky zrají jako víno. Moc pěkná knížka, spoustu věcí si z ní načerpá i česká žena. Není to o tom pít víno, ale vychutnat si 1 skleničku vína. Zrovna tak jako jiná žena si může vychutnat kostičku čokolády, aniž by z toho měla výčitky. Je to o aktivním užívání si života, mírné střídmosti v jídle a přiměřeném starání se o sebe. Já jsem spíš člověk přírodní,vedou u mě trička a pohodlné botky /říkám jim lítací/, na vysoké podpadky nenosím už 30 let, jednak mi připadají nepohodlné a také vzhledem ke své výšce. Ale ženská, která přikráčí na ples ve svetru a džínách, to se mi tedy nelíbí. Pěstící krémy se učím používat až od zralejšího věku. To samé mám s kadeřnicí a občas zajdu na masáž. Mám názor, že mládí se nemusí nijak přikrášlovat, stačí být čistá a slušná / to se možná už nenosí/. Upravená, vzhledem k tomu pro jakou příležitost. S přibývajícmi léty už troška snahy je potřeba. Vzhledem k manželovu koníčku máme spoustu mladých kamarádů - kluků, od nich vím, že jsou sice na chvíli unešení z chemické blondýnky s umělýma prsama, ale doma by ji v žádném případě nechtěli. Tak buď sama sebou, užívej si života a na párty se vyfikni a uvidíš, co to udělá!
12. 02. 2016 10:59
Říká se, že každá žena je krásná, ale jen někdy to ona sama neumí dát najevo, že na každé ženě se dá najít něco, čím je ( krásně ) vyjímečná. Nezbývá, než tomu uvěřit, zejména po nahlédnutí po ránu do zrcadla...:-)
12. 02. 2016 08:19
Pro mě je žena krásná, pokud je přirozená, čistě oblečená, nekouří, neholduje alkoholu, není vulgární a má příjemné vystupování a stálý úsměv na tváři :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři