TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

tkoskubova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 435
Celkem: 32086
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 1778.90 km
Kolo: 4868.20 km
Cvičení: 111 h 19 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

tkoskubova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nic se nemá přehánět

19. 10. 2017

Je to tak......Včera jsem se tu pochlubila se svým rekordem na kole,ale má to své ALE!Jsem dost soutěživý člověk,provází mne to od malička a dá se říci,že i nyní jsem ráda,když dosáhnu pěkného výkonu.Konečně,sport jsem sii vybrala i jako své povolání.Je samozřejmé,že sil s přibývajícími léty ubývá,jen si to neradi připouštíme.Věnovala jsem se závodně 2 sportům,ve škole pak prošla i řadou dalších,Občas nějaké to zranění,nic vážného,a tak jsem se zúčastňovala i různých akcí,také sportovních soutěží.Kolo jsem tenkráte moc nemusela,spíše mne to chytlo až nedávno,zhruba před 5 lety.Koupila jsem si i nové kolo,to mi pomohlo překonávat i větší vzdálenosti a dostat se i do míst,o kterých jsem neměla ani ponětí.Mockráte jsem si sama pro sebe říkala,že ta léta aktivního sportování mám již dávno za sebou,ale moc jsem svých vnitřních rad neposlechla.Až se mi to za poslední  měsíce vymstilo.V květnu jsem po několika náročných jízdách pocítila ostrou bolest v lýtku,přešlo to až večer a před 14 dny se mi to vrátilo,také jsem měla za sebou delší trasy.A já jsem také jela dost rychle.Hlavně že radím ostatním,jak by měli sportovat,jak odpočívat,jak se šetřit.Dala jsem sama sobě slib,že už to takto dělat nebudu.A co myslíte,jen se mi ulevilo,už jsem zase v úterý uháněla(asi by mi něco uniklo kdybych přijela o hodinku déle).Jak je vidět,jak jsem stará,tak jsem nepoučitelná.Tak si ze mne,prosím,neberte příklad.cheeky

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 10. 2017 00:09
Ahoj.

Mě tedy sport nikdy moc neříkal. Když jsem byl ještě kluk, dělal jsem hasičinu a než bychom ostře běhali, raději jsme zmákli uzlovou štafetu a střelbu ze vzduchovek a všichni se nám divili, že běžecký závod jsme šli rychlou chůzí. Čas byl nejhorší, ale body za vnořené soutěže to srovnaly a my vyhrávali okresní i krajská kola soutěží a v republice jsme to dotáhli na šesté místo. I s klukem, který už v deseti letech měl metrák. A světe div se, má ho dodnes a už netloustl. Na rozdíl ode mě nebo mého bratra.

Kvůli sportu jsem málem nedodělal střední školu. Ale byla to z mé strany děsná frajeřina: ale co chcete, byl to rok 1982/1983 a bylo mi nějak okolo patnácti.
Měli jsme tělocvik, skákalo se do výšky a třídní si všimla, že krafu v rohu a nemám zájem. "Šimrale, ty nebudeš skákat???". "Pro mě je to nízko soudržko (to není překlep - já výrazně koktal a byli mi tolerovány určité přeřeky. Ostatně i dnes používám přetočení toku slov ve větě tak, abych dokázal nastartovat běh slova. Například na začátku věty nedovedu říci název sídla mého pracovště a do nedávna i mého bydliště - Uhřiněves. Trošku líp mi šla vyslovit zkratka - Uhři - ale to šlo pouze u znalých. Asi je to k divení, ale i nové bydliště jsem si vybíral nejenom tam, kde jezdí vlak každé půl hodiny, ale i podle názvu). A zpět ke sportu: "Ale on skáče poslední a má tam 125 cm. Kolik si "pán" přeje nastavit?" "Až ho to přestane bavit soudržko, nastavte mi 175 a pošlete někoho k popelníku, já si zatím skočím na cigáro!" No, frajeřina ze mě vyloženě stříkala, ale bylo mi 15 : - ) A fakt jsem byl děsný frajer, protože na základce jsem vyskákal 178 cm. Odmítl jsem účast ve sportovní olympiádě a raději jsem vyhrál okresní kolo olympiády z češtiny, ruštiny, matematiky, fyziky a ježdění na kole podle dopravních předpisů : - )))
No, doskákal poslední z mých spolužáků a přišlo na mě. Bez jakéhokoliv rozcvičení jsem 175 cm skočil na první dobrou a při této hodině jsem si vyskákal osobní maximum na 181 cm. Tedy 1/1 k osobní výšce.
A to byl průser. Ona získala žáka, který jí může vytáhnout někam na výsluní sportu a mě to fakt nebavilo. Byl jsem na čtyřech atletických závodech. Dva jsem vyhrál, jednou jsem byl druhý, jednou třetí. A pak jsem jí oznámil, že nemíním jezdit o víkendech na závody, protože se chci o víkendech učit řídit lokomotivy. Ostatně, nebyl jsem v Dukle, ale na Střední průmyslové škole dopravní v Plzni, obor Kolejová vozidla a elektrická trakce v železniční dopravě. A sice jsem nikdy nebyl svatoušek, ale postupně to šlo na trojku z chování, pak ještě podmínečné vyloučení a ve čtvrtáku sice 2x pochvala (za vítězství v soutěži: SSSR- o zemi, kde již včera sežrali to, co měli na zítra (když přišel diplom doporučeně s pochvalou domů, tak se táta divil, kroutil hlavou, jak je možné, že pořád na mě chodí neomluvené hodiny a snížené známky z chování, ale tohle ? A tak jsem mu přesně řekl, v jaké soutěži jsme byli : - ) No, ta facka fakt byla slušná, Táta byl samozřejmě členem KSČ a navíc ještě byl v LM. A druhá pochvala byla za vzorné vedení kroužku železničních modelářů na internátu. To táta zkousl, když jsem mu vysvětloval, jak musím si půjčovat režijky od mě podobných kamarádů a jezdit do krámů, kde se domnívám, že budou mít potřebné zboží a současně ho budou ochotní vydat na fakturu :-)
No, raději toho nechám, od kolojízdy jsem se dostal opravdu daleko : - ))))))
19. 10. 2017 23:52
Nojo, jsi sportovkyně tělem i duší, jsi soutěživá a závodíš i sama se sebou. Asi jsi zvyklá jít i přes bolest, ale opatrně, tělo tím něco říká.
19. 10. 2017 22:44
Kolo tedy není právě moje hobby, ale vím co to je přestřelit své možnosti, já už hlavně chodím s hůlkami i bez. Stane se že to přetáhnu a pak si "lížu rány" minimálně dva dny. Ale snažím se zvyšovat výkon .

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři