Osvěžující svačina - čerstvý jablečný kompot

  • Uživatelský recept
  • Autor: 1a234
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda2000
Jablko500

Energetická hodnota celkem: 1200 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 70 SAFA (g): 0 Cukry (g): 50 Vláknina (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 300 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 17.5 SAFA (g): 0 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 2.5


Dochucovadla:

skořice,hřebíček , citron

Postup přípravy

Jablka pokrájíme na menší kousky(tak , aby se dala nabírat lžičkou).Spolu s hřebíčkem, skořicí a trochou citronové šťávy vložíme do vařicí vody. Po změknutí jablek můžeme scedit a podávat zvlášť nápoj a zvlášť jablka, nebo společně jako kompot. V zimě doporučuji podávat horký, v létě vychlazený. Kdo nemusí hlídat cukr, může si přisladit medem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma


TOPlist