TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 01. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

smajlitko

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 6. 1. 2018. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 157
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133394.51 km
Kolo: 66237.40 km
Cvičení: 5540 h 37 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

smajlitko

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jdu na to!

04. 02. 2017

Devadesát pět kilo! Tak to už jsem někde mezi mastodontem a skříní po babičce. Jenomže abych se definitivně probrala, musela jsem si pořádně prohlédnout fotky z dovolené. Tak dlouho jsem kecala o tom, že hubnu do plavek, až jsem se v nějakém pomýlení smyslů do těch plavek opravdu narvala a vyběhla na pláž. Vlastně mám štěstí, že mě ochránci zvířat nezatáhli na širé moře jak vorvaně uvízlého v písku.

Ulička hanby byla o to delší, že paměťová karta z domácího foťáku měla jakousi mouchu, díky které se nepodařilo manželovi snímky stáhnout z žádného zařízení, které máme k dispozici doma. Takže dovezl kartu ajťákovi do práce. Tím se rozšířil okruh lidí, kteří fotky viděli. Podařilo se mu to totiž na první pokus a já zalitovala, že jsem bikiny nevyměnila za burkiny. Ne, opravdu definitivně jsem zalitovala, až když jsem si všimla, že je manžel ze samé radosti obratem umístil na facebook.

Doteď jsem si mohla říkat, že tohle tričko mi přidává kila, tyhle kalhoty zkracují nohy, tahle váha je stará a zrcadlo zaujaté. Spiknutí věcí bylo nasnadě, protože jsem se přes všechny příznaky plížící se obezity cítila báječně. Teda až na džíny, kterých jsem se odmítala vzdát i přesto, že jsem je musela zapínat pouze vleže. Ještě půl roku jsem je měla ve skříni jako motivační, než jsem celou kauzu uzavřela jako důsledek nešetrného praní. Ne žraní...praní. Byla jsem z toho venku.

Motivační oblečení se lehce stane demotivačním. Zvlášť u podprsenek to chce hodně odvahy vyběhnout mezi lidi, když máte nad původním poprsím ještě jedno náhradní. A špekový záchranný kruh nad zaříznutými bokovkami může považovat za sexy tukový proužek jen naprostý úchyl. Knoflíkové dírky napnuté jak tětiva luku a hrozící, že každou chvíli vystřelí, donutí ke kapitulaci ledaskoho. I mě.

Vždycky pro mne bylo snazšší hledat alibi v oblečení než vrátit nedojedené jídlo. Nejjednodušší je nakoupit oblečení jiné. Bylo by to snadné, kdyby pořád v marketu neustále nestěhovali regály. Stojan, kde jsem vždycky vybírala kalhoty je najednou pouze pro dětské oblečení a moje kalhoty jsou na druhém konci prodejny s označením PLUS SIZE.   Co se nezměnilo, jsou střihy. Výrobci a návrháři dokážou z vašeho čtvrt metráku nadváhy vykouzlit metrák komplexů a ještě to prodat za 999Kč.

Naštěstí několik magazínů s křídovým papírem a vychrtlými modelkami tvrdí, že oversize svetry a maxi trika jsou zase v módě, a tak mi ani není trapné zakoupit ve sportovním oddělení jeden stan na běžné nošení a jeden s flitry na zvláštní příležitosti.

Ještě je tu stahovací prádlo. Nikdy nevím, jestli je na něm uvedená velikost aktuální nebo požadovaná. Vyhlédla jsem si jedno triko, u kterého výrobce sliboval skutečně nepřekonatelný efekt a objednala ho ve velikosti mé pubertální dcery. Stahovalo vskutku nepřekonatelně. Kostice od podprsenky mi otisklo do žeber jak raznice pamětní minci. Zdálo se, že kalhotky budou sázkou na jistotu. Výrobce myslel na vše. Aby mne nezaškrtily vejpůl jak provázek masovou roládu, měly vysoký pas. Opravdu vysoký pas. Když říkám vysoký, tak kam se hrabe Ještěd. Byl tak vysoký, že jsem nenašla odvahu se v nich projít po bytě. Vypadaly jako hrobka manželského sexu. Ale nejvíc ze všeho jsem se bála, že mne v nich uvidí děti.  Vysvětlím jim, proč hřmí blesk, létá letadlo a jak je to s bludičkami, ale tohle…..to prostě nedokážu.

Tohle už prostě neokecám. Přestávám věřit na špatný prací prášek, neschopnost čínských švadlen a dietní hemenex. Zhubnu.

Ne tak jako každého prvního ledna. Prostě odteď. Je 4.září. Ale tohle prosecco ještě dopiju.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 02. 2017 20:15
Už dlouho jsem se tak nezasmála, jako tvému blogu, nemohla jsem ho ani dočíst. Ale když tak o něm přemýšlím, vyjadřuje docela přesně i moje pocity. Sice mám o pár kilo míň,než ty, ale cítím se podobně. Taky neumím nosit těch pár kil, co mám navíc a děsně mi vadí. Držím ti palce, aby tě odhodlání neopustilo a váha šla dolů.
04. 02. 2017 19:30
Tak ať se daří!!!
04. 02. 2017 19:10
Držím palce, ať to dokážeš :-)
04. 02. 2017 19:06
Pobavila jsi mě, máš i přes svoje trápení úžasný smysl pro humor
04. 02. 2017 18:10
Super vtipne počtení :-) tak ať se hubnutí daří :-)
04. 02. 2017 16:50
Nj, už víme proč Helenka Růžičková, Stela Zázvorková, Laďka Kozderková i Halina Pawlovská mají u nás takový úspěch-ony prostě ta kila umí nosit i prodat :-))..I ty to zřejmě umíš.Některé už sice v čase minulém ale smějeme se jim stále..Tož vzhůru do boje!Kil se nelekejme, na množství nehleďme:-))
04. 02. 2017 16:31
Vtipné, krásné.
04. 02. 2017 16:30
Vtipné čtení pro pochmurné sobotní odpoledne. Ať se daří i hubnutí.
04. 02. 2017 16:08
To jsem se zasmála. Krásné, výstižné a se správným nadhledem. S úsměvem to půjde jedna radost. Držím ti palce. :-)
04. 02. 2017 15:49
Dost jsem se nasmála...super zvednutí nálady.
Není nad to hubnout z úsměvem :)))
04. 02. 2017 15:15
:-))))) Super, jsi moje krevní skupina. :-)
04. 02. 2017 15:02
Teda, to jsem se velice pobavila , máš skvělý humor :-). Tak ať se ti v hubnutí daří ....
04. 02. 2017 14:36
Článek napsaný s humorem, říká se, že s humorem jde všechno líp, takže držím palce do hubnutí.
04. 02. 2017 14:19
Ten kdo o sobě napíše takovýhle článek,ten se musí ostatním líbit bez ohledu na to,kolik váží!!!
04. 02. 2017 13:04
Jak si člověk nachází snadno sám pro sebe výmluvy a jak nesnadno se podřizuje nějakému režimu.Všichni víme,jak jsou mnohé rady prospěšné,a přesto jich nedbáme.Výborně jsem se Tvým příspěvkem pobavila,alespoň je vidět,že ti humor neschází.Prý se smíchem také hubne.Tak do toho!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři