TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb toastový bílý průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1130 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 2.4 g
Tuky: 4 g Cukry: 3.9 g
Sacharidy: 49 g Vláknina: 2.8 g
Sůl: 1.4 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři