Kategorie potravin
Jedná se o pufovaný výrobek z rýže a bílé polevy. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě má i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk nevhodného složení, který je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.