TOPlist


Domácí chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: vercagall
  • Porce: 18.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýňová semínka30
Slunečnicová semínka50
Brambory (syrové)90
Voda, minerální vody bez příchutě300
Droždí21
Mouka pšeničná celozrnná250
Mouka špaldová celozrnná250

Energetická hodnota celkem: 9858 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 380 SAFA (g): 8 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 548 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 21.1 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 0.7 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Lžička kmínu, lžička a půl soli a octu

Postup přípravy

Z vody, kvasnic, soli, kmínu a octu uděláme kvásek, který necháme 15 min odpočinout. Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, semínka a mouku. Necháme kynout cca 15 min, poté přemícháme, Vložíme těsto do chlebíčkové formy nebo vytvoříme bochánek na plechu. Necháme naķynout a pečeme na 170°C cca 45 min. Můžeme použít druh mouky a semínka dle chuti...

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma