TOPlist


Buchta s jablky a kysanou smetanou.

  • Uživatelský recept
  • Autor: zdenalan
  • Porce: 24.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jogurt bílý polotučný průměr300
Smetana zakysaná 12%300
Jablka400
Vlašské ořechy100
Kypřící prášek do pečiva12
Mouka pšeničná hladká20
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Cukr hnědý (řepný, třtinový)20
Vejce celá průměr165

Energetická hodnota celkem: 11980 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 223, Sacharidy (g): 149 SAFA (g): 56 Cukry (g): 106 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 499 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 6.2 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 4.4 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice.

Postup přípravy

Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku a prášek do pečiva, mléko a nasekané ořechy. Vylít na plech, rozprostřít strouhaná jablka a péct při 175 stupních. Po upečení ještě horké potřít zakysanou smetanou smíchanou s jogurtem a vanilkovým cukrem, posypat skořicí. Nechat vychladnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma