TOPlist


"Svíčková"

  • Uživatelský recept
  • Autor: jarak
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva380
Mrkev330
Cibule190
Jihočeská smetana zakysaná 15%200
Jihočeské máslo 82%30
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250

Energetická hodnota celkem: 4156 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 84 SAFA (g): 37 Cukry (g): 51 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 16.8 SAFA (g): 7.4 Cukry (g): 10.2 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

Sůl,celý pepř, nové koření, tymián, ocet

Postup přípravy

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky mrkve a celeru a orestujeme. Zalijeme trochou vody,osolime, přidame koření a vaříme do měkka. Vodu necháme pokud možno vyvřít. Zeleninu bez koření zalijeme mlékem a rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, dochutíme octem a přisolime.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma