TOPlist


Dokonalý koláč - celozrnný

  • Uživatelský recept
  • Autor: Janinka12
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná průměr200
Cukr průměr220
Vločky ovesné průměr100
Žloutek30
Máslo100
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr500
Jogurt Klasik (Olma)150
Mléko polotučné průměr70
Pudink vanilkový - prášek20
Prášek do pečiva5
Jablka350

Energetická hodnota celkem: 14341 kJ

Bílkoviny (g): 122, Tuky (g): 103, Sacharidy (g): 492 SAFA (g): 48 Cukry (g): 291 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ

Bílkoviny (g): 10.2, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 4 Cukry (g): 24.3 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme se skořicí (cca 10 min) a necháme vychladnout. Ovesné vločky na sucho opražíme na pánvi a dáme také vychladnout. Zatím si připravíme těsto: změklé máslo pokrájíme do misky a smícháme se žloutkem a s ostatními sypkými surovinami (včetně vloček) na drobenku. Náplň: utřeme tvarohy, jogurt, mléko, cukr a pudinkový prášek. Místo třtinového cukru můžeme použít med a místo celozrnné mouky třeba špaldovou. Koláč pečeme v dortové formě vyložené pečícím papírem. Na dno dortové formy dáme 2/3 drobenky a upěchujeme do rovnoměrné vrstvy. Drobenkové dno koláče pokryjeme polovinou tvarohové náplně, poklademe připravenými jablky a zalijeme druhou polovinou tvarohové náplně. Na závěr posypeme koláč zbytkem drobenky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma