TOPlist


Králičí pečené medailónky, brambory, salát

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Králičí průměr90
Oleje (všechny druhy)5
Mrkev20
Celer - bulva15
Pór15
Brambory zimní150
Zelí bílé hlávkové150
Cibule5
Petržel - nať5

Energetická hodnota celkem: 1530 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 4 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Plátky masa mírně osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, potřeme olejem a necháme v chladu odležet. Omytou zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran maso, doplníme zeleninou, orestujeme, mírně podlijeme a necháme dusit. Omyté a očištěné zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme octem, přidáme krájenou cibuli a petrželovou nať, dobře promícháme. Hotové králičí medailónky podáváme s vařenými brambory a zelným salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

23. 02. 2014 16:42

Isabella24

Ale brrr, zkazit králičí maso Podravkou! S glutamátem... co si pohrát s jednodruhovým kořením a nakombinovat si ho podle sebe? Tento recept je zločin vůči nejdietnějšímu a kvalitnímu masu.

11. 05. 2012 19:49

Marie Terezie

Myslím, že Podravka je zbytečná, jsou lepší způsoby jak okořenit kvalitní maso.

10. 09. 2011 16:33

Martina78

Tuto mňamku jsem dělala včera, jako maso jsem zvolila králičí filety (kupuji v Hyper A.) Někdo si řekne, že je to síla co se týče ceny ale.... Z jednoho malého balíčku jsou dvě luxusní porce :-) No k receptu, bylo to fakt výborné a celer rozhodně zařadím do jídelníčku i mimo vaření svíčkové :-) Já osobně si příště zvolím raději rajčatový než zelný salát.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma