TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí maso zapečené na cuketě

Zpět
  • Autor: radkat
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

200g Cukety 15g - plátek moravského uzeného 50g Mleté zadní hovězí 30g Ovesné vločky s klíčky 1/2 vejce 30 ml zahuštěná rajčatová šťáva 2g olivového oleje sušený česnek libeček oregano sušené 1/4 na drobno nakrájené menší cibule vegeta bez glutamátu pepř čtyř barev 1/2 rajčete 25g 1 plátek 20% eidamu

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1748 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 27 SAFA (g): 7 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme, a příčně nakrájíme na 1cm široká půlkolečka. Zapékací misku lehce vymažeme olejem, vložíme cuketu a okořeníme sušeným česnekem, oreganem vegetou, promícháme a zakapeme rajčatovou šťávou. Cuketu posypeme nudličkami z jednoho plátku moravského uzeného. V misce smícháme hovězí maso, ovesné vločky, 1/2 vajíčka, cibuli, okořeníme oreganem /nešetříme/, libečkem, vegetou, pepřem a česnekem. Ze směsi uděláme placičku a tu položíme na cuketu v misce. Nahoru položíme plátek eidamu a dvě silnější kolečka rajčete. Vše v troubě zapékáme při 200 st. asi 20 min. Servírujeme celé jako jednu porci, nebo polovinu s petrželovými bramborami.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři