TOPlist


boršč bezmasý 300ml

  • Uživatelský recept
  • Autor: vlastovka
  • Porce: 9.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr110
Smetana na vaření 10 % tuku průměr200
Mouka pšeničná hladká50
Voda2000
Mrkev100
Zelí bílé hlávkové200
Červená řepa300
Brambory vařené150

Energetická hodnota celkem: 3703 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 112 SAFA (g): 18 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 12.4 SAFA (g): 2 Cukry (g): 3.8 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

bobkový list, celý pepř, nové koření, ocet, sůl

Postup přípravy

Řepu oloupat, omýt a hrubě nastrouhat do hrnce. Přidat koření v sítku, zalít horkou vodou jen tolik, aby byla ponořená a vařit alespoň 20 minut. Jemně nakrájet zelí a hrubě nastrouhat očištěnou mrkev. Přidat k řepě a vařit dalších 20 minut do měkka. Zatím si připravit záklechtku, případně zvlášť uvařit brambory pokrájené na kostičky. Vylovit koření, dolít horkou vodou téměř na požadovaný objem, podle chuti osolit (asi lžička soli / 1 litr hotové polévky) a znovu přivést k varu. Zahustit záklechtkou a za častého míchání vařit dalších 10 minut. Přilít vejce, vařit 1-2 minuty, přidat smetanu, přivést k varu a hned vypnout. Dochutit solí, octem a vložit vařené pokrájené brambory. Výsledkem je cca 2,7l polévky. Pokud plévka zbyde, dá se bez úhony zmrazit nebo horká zavřít do vypařené zavařovací sklenice (víčko se chladnutím přitáhne) - v lednici takto "zavařená" vydrží 14 dní.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma