TOPlist


Mleté maso s cuketou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Gizelaa
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Oleje (všechny druhy)20
Strouhanka20
Česnek10
Cibule100
Vejce celá průměr275
Sýr nízkotučný tvrdý 20 % - průměr200
Brambory rané550
Cuketa550
Hovězí maso zadní průměr600
Hlíva ústřičná200
Šunka kuřecí prsní Fitness100

Energetická hodnota celkem: 12166 kJ

Bílkoviny (g): 252, Tuky (g): 144, Sacharidy (g): 143 SAFA (g): 58 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 17.9 SAFA (g): 7.3 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

koření na mletá masa nebo staročeské koření cibule středně velká česnek cca 3 stroužky majoránka, sůl, pepř

Postup přípravy

´Hovězí maso umeleme na strojku a opečeme nasucho na pánvi, okořeníme kořením na mletá masa nebo staročeským kořením. Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na "okurkovém" struhadle, stejně tak sýr. Všechno smícháme v míse dohromady. Přidáme 5 vajec, jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Hlívu nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy, okořeníme a zamícháme. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Směs rozprostřeme do pekáče a dáme do trouby na cca 45 minut péct. V polovině pečení poklademe plátky šunky. Podáváme teplé nebo studené, se zeleninovým salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma