TOPlist


Bramborová kaše s dýní

  • Uživatelský recept
  • Autor: janavlaskova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo50
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr100
Dýně250
Brambory vařené500

Energetická hodnota celkem: 3480 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 95 SAFA (g): 21 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 870 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 23.8 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

Sůl, česnek, dijonská hořčice

Postup přípravy

Uvaříme si trochu oloupaných brambor ve slané vodě a zvlášť povaříme oloupanou a na větší kostky nakrájenou dýni. Pokud máme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat a pečeme ji i se slupkou. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim uvařenou dýni a se šálkem horkého mléka a přiměřeným kouskem másla rozšleháme na hladké pyré. Podle chuti přisolíme, můžeme přidat stroužek rozetřeného česneku a pro pikantnější chuť i lžíci dijonské hořčice. Podávat můžeme samotné.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 05. 2013 21:33

ArrrP

Dobre !

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma