TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborová kaše s dýní

Zpět
  • Autor: janavlaskova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, česnek, dijonská hořčice

Energetická hodnota celkem: 3480 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 95, SAFA (g): 21, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 870 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Uvaříme si trochu oloupaných brambor ve slané vodě a zvlášť povaříme oloupanou a na větší kostky nakrájenou dýni. Pokud máme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat a pečeme ji i se slupkou. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim uvařenou dýni a se šálkem horkého mléka a přiměřeným kouskem másla rozšleháme na hladké pyré. Podle chuti přisolíme, můžeme přidat stroužek rozetřeného česneku a pro pikantnější chuť i lžíci dijonské hořčice. Podávat můžeme samotné.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 05. 2013 21:33
Dobre !

Naši partneři