TOPlist


Chléb pšenično-žitno-špaldový

  • Uživatelský recept
  • Autor: vjedena
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká200
Mouka špaldová celozrnná100
Mouka žitná průměr100
Droždí 20
Sezamová semínka10
Slunečnicová semínka10
dýňová semínka10
Vločky ovesné průměr5
Vločky pohankové3
Vločky špaldové5
Vločky žitné průměr5

Energetická hodnota celkem: 6696 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 295 SAFA (g): 3 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, drcený kmín, ocet

Postup přípravy

1) smíchám mouky a na kraj dám rozdrobené droždí, pocukruji a zaleji trochou vlažné vody a čekám na kvásek 2) když vzdejde kvásek, přidám lžičku soli, 2 lžičky octa a pak jsem nasypala hodně vloček a ostatního zrní 3) přidala jsem trochu vody a pomalu jsem míchala, nakonec jsem vše pořádně uhnětla rukama a nechala 30´ kynout na topení 4) potom jsem opět hnětla rukama a vytvořila bochánek a opět nechala 30´ kynout 5) 10´ minut před vložením jsem zapla remosku, pak jsem chleba potřela vodou se solí a pekla 20´ 6) potom jsem chleba opět potřela vodou se solí a pekla ještě asi 20´ s tím, že jsem musela ke konci přikrýt alobalem, aby nebyl černý

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma