TOPlist


Hovězí vařené, houbová omáčka, houskový knedlík

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr100
Oleje (všechny druhy)5
Houby čerstvé průměr50
Cibule15
Mouka pšeničná hladká5
Knedlíky houskové 60

Energetická hodnota celkem: 1727 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 6 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omyté maso dáme do studené vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, vložíme houby, okmínujeme, mírně osolíme, přidáme asi 2 kuličky nového koření, opepříme a necháme dusit. Hladkou mouku rozmícháme s vodou, zamícháme do houbového základu, podle potřeby podlijeme hovězím vývarem a důkladně provaříme. Omáčku s masem podáváme s poloviční porcí houskového knedlíku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

26. 02. 2014 15:34

anahsunamon

Vypadá to moc dobře :-)) Určitě vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma