TOPlist


Domácí rohlík

  • Uživatelský recept
  • Autor: rakova
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká500
Oleje (všechny druhy)20

Energetická hodnota celkem: 8140 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 365 SAFA (g): 3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 678 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 30.4 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.6 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Z vody, lžičky cukru a 2 lžiček sušených kvasnic necháme vzejít kvásek. Mezitím prosyjeme mouku, přidáme sůl, olej, vodu (250ml) a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout (asi hodinu). Těsto rozdělíme na 12 dílů, z kterých uděláme rohlíky. Rohlíky dáme na plech vyložený pečícím papírem a znovu necháme asi hodinu kynout. Pečeme asi půl hodiny při 175st. Celsia.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 10. 2014 12:11

jesus

to musím vyzkoušet až bude čas

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma