TOPlist


Jablečný štrůdl

  • Uživatelský recept
  • Autor: Magda Zalesakova
  • Porce: 32.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Med20
Vlašské ořechy60
Hrozinky45
Jablka1200
Vejce celá průměr55
Pivo světlé 10100
Máslo250
Mouka špaldová celozrnná120
Mouka pšeničná polohrubá380

Energetická hodnota celkem: 20684 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 243, Sacharidy (g): 600 SAFA (g): 106 Cukry (g): 184 Vláknina (g): 56 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 646 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 18.8 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Těsto smícháme z mouky, nastrtouhaného másla, piva, trochu soli a žloutku, pečlivě propracujeme a necháme 30 minut ležet v lednici. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme nasekané ořechy, skořici, hrozinky. Těsto rozdělíme na 4 kusy, každý kus rozválíme a naplníme směsí, zabalíme do závinu, pečeme na 160-180st cca 20minut, poté potřeme závin rozmíchaným medem v bílku a pečeme dalších 5-10minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma