TOPlist


dýňová buchta

  • Uživatelský recept
  • Autor: delin
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 1

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hrozinky20
Vlašské ořechy50
Prášek do pečiva10
Dýně470
Cukr průměr210
Oleje (všechny druhy)120
Vejce celá průměr110
Mouka špaldová celozrnná420

Energetická hodnota celkem: 16549 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 169, Sacharidy (g): 512 SAFA (g): 24 Cukry (g): 236 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 552 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 17.1 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 7.9 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Recept těsto: 420 g špaldové mouky, 270 g dýně Hokkaido, 170 g cukru, 2 dcl podmáslí (mléka nebo vody)), 2 dcl oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva na povrch: 20 g rozinek, 200 g dýně Hokkaido, 50 g vlašských ořechů, 45 g krystalového cukru, 1 lžička skořice Dýni vč. slupky nastrouháme najemno, ořechy nasekáme nožem nahrubo. Vejce s cukrem vyšlehat do pěny, přidáme olej a podmáslí (můžete použít i mléko nebo vodu). Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rovnoměrně rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papíre. Navrch nasypeme vlašské ořechy rozinky a dýni smíchanou se skořicí a dáme na 40-45 min. péct nejprve na 220 st.C, později stáhneme na 185-200 st. C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma