TOPlist


Kringel

  • Uživatelský recept
  • Autor: Samalikova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká300
Máslo30
Cukr průměr15
Mléko polotučné průměr120
Droždí 15
Máslo50
Cukr průměr50
Žloutek20

Energetická hodnota celkem: 8454 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 289 SAFA (g): 35 Cukry (g): 73 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1409 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 48.2 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 12.2 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Špetka soli do těsta. Skořice do nádivky.

Postup přípravy

Těsto umíchat v pekárně, vyválet plát, potřít nádivkou z másla, cukru a skořice. Zamotat do ruličky a tu následně rozříznout podélně napůl. Vzniklé půlky zamotat jako cop tak, aby strany s nádivkou směřovaly ven. Péct na 180°C cca 25 minut - do zezlátnutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 03. 2013 22:30

zdenalan

Tohle jsme jedli jako děti,musim udělat.

04. 11. 2012 19:27

Samalikova

Ono to kyne v té pekárně, pak už nemusí :)

04. 11. 2012 18:41

pidisek

Tohle musím zkusit! Dělám podobný s mákem, ale nikdy mě nenapadlo tu smotanou ruličku přeříznout ;-) Necháváš těsto kynout, než ho vyválíš? Asi by mělo, ne?

04. 11. 2012 17:36

Samalikova

Dnesk jsem pekla. Teplé to chutná skoro jako trdelník. Jen se zaprášilo :)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma