TOPlist


Vepřová játra dušená na cibulce

  • Uživatelský recept
  • Autor: Irena27
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra vepřová95
Oleje (všechny druhy)6
Cibule20
Mouka pšeničná hladká8
Voda100

Energetická hodnota celkem: 903 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 2 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na silnější nudle nebo plátky. Na polovině tuku osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do cibule přidáme játra a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletý pepř a drcený kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod poklicí za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme,šťávu zaprášíme hladkou moukou a za občasného míchání povaříme nejméně 20 minut. Provařenou omáčku přecedíme na játra, znovu velmi krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma