TOPlist


Telecí s kořenovou zeleninou a žampiony

  • Uživatelský recept
  • Autor: afaba
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cuketa300
Rajský protlak80
Telecí kýta na řízky320
Paprika červená100
Mrkev100
Celer - bulva100
Cibule130
Žampiony200
Jogurt bílý krémový s probiotickou kulturou (Hollandia)150
Rýže vařená bílá průměr300

Energetická hodnota celkem: 5450 kJ

Bílkoviny (g): 95, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 157 SAFA (g): 14 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1363 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 39.3 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Maso nakrájíme na proužky a na sucho opečeme na pánvi a vložíme do kastrolu, takto opečeme i kořenovou zeleninu a cuketu, nakrájenou na kostky, přidáme k masu a dorestujeme, přidáme 1lžičku mleté papriky, 1 stroužek česneku, promícháme, lehce podlijeme, přidáme malý rajčatový protlak a pomalu dusíme na malém množství vody, a na mírném ohni, asi 1,5 - 2 hod. Až maso bude měkké, zelenina a cuketa se réměř rozvaří, můžeme ji rozmačkat, nebo lehce rozmixovat, a zelenina tím zahustí omáčku. Přidáme jogurt a promíchneme.Plamen stáhneme, na pánvi orestujeme kápii a žampiony. Přidáme do omáčky, nebo servírujeme vedle na talíř. Podáváme s rýží, nebo štíhlými nudlemi.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma