TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Telecí s kořenovou zeleninou a žampiony

Zpět
  • Autor: afaba
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5450 kJ

Bílkoviny (g): 95, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 157 SAFA (g): 14 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1363 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 39.3 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Maso nakrájíme na proužky a na sucho opečeme na pánvi a vložíme do kastrolu, takto opečeme i kořenovou zeleninu a cuketu, nakrájenou na kostky, přidáme k masu a dorestujeme, přidáme 1lžičku mleté papriky, 1 stroužek česneku, promícháme, lehce podlijeme, přidáme malý rajčatový protlak a pomalu dusíme na malém množství vody, a na mírném ohni, asi 1,5 - 2 hod. Až maso bude měkké, zelenina a cuketa se réměř rozvaří, můžeme ji rozmačkat, nebo lehce rozmixovat, a zelenina tím zahustí omáčku. Přidáme jogurt a promíchneme.Plamen stáhneme, na pánvi orestujeme kápii a žampiony. Přidáme do omáčky, nebo servírujeme vedle na talíř. Podáváme s rýží, nebo štíhlými nudlemi.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři