TOPlist


hovězí maso na paprice

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr600
Oleje (všechny druhy)20
Cibule100
Paprika bílá400

Energetická hodnota celkem: 5760 kJ

Bílkoviny (g): 120, Tuky (g): 92, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 35 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1440 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 8.8 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sladká paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Špalíček masa nasolíme, na lžíci oleje prudce opečeme ze všech stran a odložíme stranou. Do tuku vsypeme nasekanou cibuli a osmažíme do zlatova, zasypeme lžící sladké papriky a po promíchání zalijeme trochou horké vody. Do základu vložíme maso, přidáme nakrájenou bílou papriku a přiklopíme. Zvolna dusíme, podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je maso měkké, vyndáme jej na prkénko a necháme chvíli stát, šťávu s rozdušenou paprikou propasírujeme přes síto, případně dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky, podáváme s oblíbenou přílohou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma