TOPlist


Divočák na víně

  • Uživatelský recept
  • Autor: babuskajaruska
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
kančí850
Cibule400
Špek100
Oleje (všechny druhy)45
Omáčka chilli sladká 30
Omáčka sójová  20

Energetická hodnota celkem: 10342 kJ

Bílkoviny (g): 175, Tuky (g): 168, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 61 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1724 kJ

Bílkoviny (g): 29.2, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 10.2 Cukry (g): 5.7 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Maso z divočáka nakrájíme na kousky a naložíme do červeného vína tak, aby bylo úplně ponořené. Necháme naložené 2 dny v lednici. Slaninu nakrájíme na kostky a necháme na rozpálené pánvičce opéct, pak přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmažíme. Maso scedíme a necháme okapat. Do "papiňáku nalejeme trochu oleje. Na rozpálený oheň dáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Maso si pustí šťávu, vaříme jej v té šťávě dokud se nevyvaří. Pak přidáme cibulku se slaninou a směs koření a promícháme. Zalijeme vroucí vodou cca 1 l, přidáme 3 větvičky tymiánu. Papiňák uzavřeme a vaříme cca 1 hodinu. Po změknutí masa přídáme 2 lžíce sojové omáčky a 2 lžíce maggi a sladkou chilli omáčku a necháme přejít varem. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma