TOPlist


Bystřická kyselica

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Fazole200
Oticke kysane bile zeli s mrkvi500
Mrkev150
Celer - bulva50
Cibule200
Oleje (všechny druhy)25
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr200
Mléko polotučné průměr200
Švestková povidla25
Česnek30
Mouka pšeničná hladká20
Voda2000
Brambory zimní150
Švestky sušené50
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 9708 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 272 SAFA (g): 49 Cukry (g): 113 Vláknina (g): 65 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1214 kJ

Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 6.1 Cukry (g): 14.1 Vláknina (g): 8.1 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, bobkový list, hříbky, nové koření, pepř

Postup přípravy

Přes namočené fazole slijeme a uvaříme ve 2 l vody na skus s jednou cibulí a koření. Dáme vařit zelí a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu, sušené hříbky, na kousky nakrájené sušené švestky. Na oleji osmahneme zbytek cibule, česnek, přidáme švestková povidla a zalejeme mlékem. Směs vlijeme k fazolím a zelenině, promícháme, přidáme smetanu. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Pokud se Vám zdá, že polévka je málo kyselá přidejte trošku octa. Podává se s chlebem nebo jen tak.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 01. 2014 15:59

apolena

Vyzkoušeno, super!

09. 01. 2014 14:27

Tanein

Škoda, že zde nelze dávat recepty do oblíbených.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma