TOPlist


Hraběnčiny řezy

  • Uživatelský recept
  • Autor: lukylucka2
  • Porce: 50.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lískové ořechy10
Jablka500
Prášek do pečiva20
Hera250
Vejce celá průměr220
Cukr průměr300
Mouka pšeničná polohrubá450

Energetická hodnota celkem: 21413 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 216, Sacharidy (g): 710 SAFA (g): 101 Cukry (g): 354 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 428 kJ

Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 14.2 SAFA (g): 2 Cukry (g): 7.1 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z mouky, prášku do pečiva, tuku , 4 žloutků a 150 g moučkového cukru (musela jsem zadat obyč.) vypracujeme těsto. 1/3 dáme do mrazáku, 2/3 do lednice. Až těsto z lednice ztuhne, vyválíme ho a dáme na vymazaný plech. Posypeme nastouhanými jablky, na ně dáme ořechy (kdo má rád, dá rozinky). Ušleháme bílky se 150 g moučkového cukru a namažeme na jablka. Nakonec vyndáme těsto z mrazáku a na koláč nastouháme. Řezy jsem dala do 200 stupnů vyhřáté trouby a pak jsem stahla na 180.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma