TOPlist


Jáhlové knedlíky s ovocným přelivem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka kukuřičná120
Jáhly100
Rýžový nápoj20
Vejce celá průměr55
Brambory vařené200
Maliny400
Máslo20
Cukr průměr40

Energetická hodnota celkem: 6341 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 264 SAFA (g): 12 Cukry (g): 77 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1585 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 66 SAFA (g): 3 Cukry (g): 19.3 Vláknina (g): 7.8 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jáhly třikrát spařte vařící vodou. Nakonec je zalijte 600 ml vody a dejte vařit, až změknou. Do uvařených jáhel vmíchejte sušený rýžový nápoj, který se v nich zahorka rozpustí, a nechte úplně prochladnout. V míse promíchejte jemně nastrouhané brambory, vařené jáhly s rýžovým „mlékem“, špetku soli, přidejte vejce a zasypejte kukuřičnou moukou (100g). Zpracujte v těsto, ze kterého tvořte kuličky o velikosti asi pingpongového míčku. Obalte je v kukuřičné mouce (20g), vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 10 minut. Děrovanou naběračkou vyjměte a podávejte s ovocným rozvarem dle chuti (borůvky, maliny, jahody - kupuji mražené a rozvařím s trochou cukru a másla), popřípadě mák nebo skořici. Ideální je tvaroh či cottage pro vyvážení bílkovin. Dělám 4 porce a 3 si dám zamrazit, poté je to rychlá večeře.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma