TOPlist


Francouzské brambory - trochu upravené

  • Uživatelský recept
  • Autor: paulline
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Salám točený520
Cibule90
Brambory vařené1300
Vejce celá průměr110
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr150
Oleje (všechny druhy)15
Eidam 30 % průměr170
Koření průměr5

Energetická hodnota celkem: 12789 kJ

Bílkoviny (g): 169, Tuky (g): 162, Sacharidy (g): 227 SAFA (g): 74 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 22

Energetická hodnota na 1 porci: 2132 kJ

Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 37.8 SAFA (g): 12.3 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 3.7


Dochucovadla:

Zdravita (Podravka, Vegeta, Vegeta natur), sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli na kostičky necháme zesklovatět, salám nakrájený na kostičky osmahneme a ochutíme Podravkou. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kostičky (kvůli dětem nedělám kolečka, lépe se jim to jí). Brambory osolíme, smícháme je s osmahnutým saláme a dáme do vymazaného pekáče (zapékací misky). Nechám cca 20 min zapéct, poté zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pepřem a solí. Chvíli zapečeme. Nakonec přidáme nastrouhaný Eidam a necháme zrůžovět. Jídlo je celkem kalorické, každopádně můžeme točený salám nahradit třeba kuřecí šunkou a změnit poměry jednotlivých surovin. Zkoušela jsem různě a vše bylo chutné.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma