TOPlist


Kynuté knedlíky s ovocem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Elulenka
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr průměr50
Mouka pšeničná polohrubá500
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr250
Vejce celá průměr110
Droždí 42

Energetická hodnota celkem: 9405 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 439 SAFA (g): 8 Cukry (g): 68 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1176 kJ

Bílkoviny (g): 8.9, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 54.9 SAFA (g): 1 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Kynuté těsto si připravíme klasickým způsobem, kdy si nejprve zaděláme kvásek, nebo můžeme použít domácí pekárnu. Tvoříme koule, do kterých balíme sezónní ovoce - švestky, jahody, meruňky, borůvky... Knedlíky necháme chvíli odležet pomoučené pod utěrkou. Až trochu nakynou, házíme je do vroucí osolené vody. Podáváme polévané máslem a sypané cukrem, máslem, mákem, strouhankou či tvarohem podle chuti.

Fotografie






Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma