TOPlist


Vepřová plec na Halali

  • Uživatelský recept
  • Autor: misulinka
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Oleje (všechny druhy)15
Vepřová plec (průměr)500
Cibule80
Halali (Hamé)320
Voda1500
Mouka kukuřičná30
Mléko plnotučné průměr50
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr40

Energetická hodnota celkem: 7266 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 139, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 59 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1817 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 12.8 SAFA (g): 14.8 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, nové koření /2 kuličky/

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme cibuli a přidáme na větší kousky nakrájené maso, které jsme předem osolili a opepřili. Maso osmažíme a necháme chvíli dusit pod pokličou, aby pustilo šťávu. Poté přidáme skleničku halali, přidáme bobkový likst a nové koření a zalijeme vodou. V tlakovém hrnci necháme 15-20 minut vařit, až je maso měkké. Poté maso z hrnce vyndáme a omáčku zahustíme kukuřičnou moukou rozkvrdlanou v mléce. Po zahuštění omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme zakysanou smetanu a lžičku fruktózového cukru. Sundáme z plotny, vložíme zpět vyndané maso a můžeme podávat :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma