TOPlist


chilli con carne

  • Uživatelský recept
  • Autor: prochazkk
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek10
Hovězí maso zadní průměr550
Fazole250
Oleje (všechny druhy)15
Cibule50
Paprika červená80
Rajčata 400
Rajčatová štáva100
Cukr průměr30
Čokoláda hořká 70 % kakaa průměr20

Energetická hodnota celkem: 9831 kJ

Bílkoviny (g): 165, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 210 SAFA (g): 37 Cukry (g): 81 Vláknina (g): 51 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1229 kJ

Bílkoviny (g): 20.6, Tuky (g): 11.9, Sacharidy (g): 26.3 SAFA (g): 4.6 Cukry (g): 10.1 Vláknina (g): 6.4 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

chilli, římský kmín, cayenský pepř, sůl, čerstvý koriandr nebo petrželka

Postup přípravy

Předem namočit fazole. Maso umlít nebo jemně nakrájet (0,5x0,5 cm). Na oleji osmahnout cibuli, pak zprudka opéci maso a nakrájenou papriku. Přidat rajčata (oloupaná nakrájet, nebo použít konzervu) a rajčatovou šťávu. Dolít vodou, aby bylo vše ponořené. Pomalu dusit. Když fazole změknou, tak ochutit česnekem, římským kmínem, cayenským pepřem, solí. vmíchat 2 kostičky hořké čokolády, až se rozpustí. Na talíři sypat chilli a koriandrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma