TOPlist


Houbové ragú, kuřecí plátek s rýží

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Víno bílé suché50
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr50
Oleje (všechny druhy)30
Cibule100
Vývar čirý300
Cibulka jarní zelená50
Houby čerstvé průměr500
Kuřecí prsa bez kůže480
Rýže dlouhozrnná (uvařená)600

Energetická hodnota celkem: 7577 kJ

Bílkoviny (g): 150, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 187 SAFA (g): 16 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 45 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1894 kJ

Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 46.8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 11.3 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, hladkolistá petrželka - nať

Postup přípravy

Maso očistíme, osolíme a okořeníme jak jsme zvyklí (dávám většinou zázvor a tymián). Na oleji maso orestujeme z obou stran, dáme ho stranou. Na výpeku osmažíme cibulku s čerstvě nadrceným pepřem do zlatova. Pak přidáme nakrájené očištěné houby (nejlépe lesní směs) a osmažíme, podlijeme bílým vínem, necháme zredukovat, pak přidáme kuřecí vývar ... opět necháme zredukovat asi o polovinu, zalijeme smetanou a provaříme. Dochutíme: sůl, pepř. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou jarní cibulku, odstavíme z plamene. Maso vložíme zpět do ragú a necháme prohřát. Podáváme nejlépe s rýží, dozdobit můžeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 09. 2014 06:57

madridacka

Doufám, že houby rostou, v neděli to zkusím

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma