TOPlist


omáčka z lišek

  • Uživatelský recept
  • Autor: loreta
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houby čerstvé průměr250
Máslo40
Mouka pšeničná hladká30

Energetická hodnota celkem: 1948 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 32 SAFA (g): 16 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 487 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

citron, sůl, pepř

Postup přípravy

Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem z hub, rozšleháme a dohladka povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Tato houbová omáčka se hodí na vařená masa.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma