TOPlist


Celozrnný koláč s jablky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lendy
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná150
Mouka pšeničná celozrnná průměr150
Máslo80
Jablka480
Vločky ovesné průměr20
Oleje (všechny druhy)15
Voda60
Cukr průměr40

Energetická hodnota celkem: 9171 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 307 SAFA (g): 34 Cukry (g): 97 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 764 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 25.6 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 8.1 Vláknina (g): 1.1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z mouky, másla a vody připravíme těsto, které dáme uležet do chladu, než si připravíme náplň.Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.těsto rozválíme na dvě placky, první dáme do vymazané kulaté formy, pak namleté ovesné vločky, jablka, cukr, skořici a přiklopíme druhou plackou těsta, potřeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 45 min. a hlídáme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma